Na het succes van MotoGP 17 zal ontwikkelaar Milestone dit jaar met het vervolg komen, MotoGP 18. De nieuwe game zal alle officiële content bevatten van het 2018 MotoGP seizoen en voegt ook een aantal nieuwe features toe om de ervaring nog beter te maken.

Matteo Pezzotti, de lead designer van Milestone, wist het volgende los te laten over de aankomende game.

"MotoGP 18 zal een reboot worden van onze grootste titel. Met de insteek om de beste en meest pure MotoGP ervaring te bieden aan fans. Met deze titel introduceren wij de Unreal Engine, een grote stap voorwaarts op het technologische vlak. Hierdoor zal MotoGp 18 ongelofelijke verbeteringen zien op het visuele gebied, met onder andere realistische en indrukwekkende licht effecten. Meer details op het technologische gebied zullen in de toekomst onthuld worden".

MotoGP 18 release in juni

MotoGP 18 is vanaf 7 juni verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Een Nintendo Switch versie is ook in de maak, maar deze releasedatum laat nog even op zich wachten. Wel is het de bedoeling dat de Switch versie kort na de andere edities wordt gelanceerd. Ook de Switch versie zal dus ergens in de zomer van 2018 beschikbaar zijn.