HTC heeft met de verkoop van haar smartphones en VR headsets geen groot succes gehad. Het verlies van maar liefst 9.8 miljard Taiwanese dollars, omgerekend zo'n 270 miljoen euro, heeft volgens het bedrijf vooral te maken met de concurrentie op de markt. Het bedrijf gaat er ook vanuit dat de prijzen van hun producten ervoor hebben gezorgd dat er geen goede resultaten zijn behaald.

Verlies van HTC vóóŕ deal met Google

De problemen bij HTC hebben Google er niet van weerhouden om een deal van bijna 890 miljoen euro te sluiten met het Taiwanese bedrijf. Deze deal werd namelijk in januari beklonken. Het bedrag dat Google heeft geïnvesteerd heeft geen invloed gehad op de cijfers van het vierde deel van 2017, maar zullen er mogelijk wel voor zorgen dat het eerste kwartaal van 2018 er iets rooskleuriger uit zal zien voor HTC.

Eerder dit jaar kondigde HTC de Desire 12 en Desire 12 Plus aan, evenals de HTC Vive Pro. Het is te hopen voor HTC dat deze producten voor wat succes zorgen, de prijsstelling ten opzichte van de kwaliteit onder de motorkap heeft het bedrijf in ieder geval scherp ingestoken.