Foto: PUBG/Bluehole

PUBG Mobile heeft vorige week al mogen proefdraaien in de Canadese Google Play Store, maar het ziet ernaar uit dat binnenkort iedereen met de mobiele versie van de Battle Royale-game uit de voeten kan. De beschrijving van de mobiele game meldt dat spelers een "perfect geporte" PUBG kunnen verwachten. De mobiele versie is een samenwerkingversband tussen Tencent en Bluehole, laatstgenoemde is de ontwikkelaar van de PC- en Xbox One versie.

Daarnaast ondersteunt PUBG Mobile voice chat, zodat je kan blijven communiceren met je squad. Ook bevat de mobiele versie verschillende optimalisaties, zoals het automatisch oppakken van items en aim assist.

PUBG Mobile vereisten

Om PUBG te kunnen spelen op een Apple-apparaat moet je iOS 9 of hoger hebben geinstalleerd. Dit betekent dat zelfs iPhone 5S-gebruikers aan de slag kunnen gaan met PUBG Mobile. De Android-versie ondersteunt meer dan vijfhonderd verschillende Android-apparaten, zo moet je Android-telefoon minimaal op draaien op Lollipop 5.1.1 of later, en minstens over 2GB RAM beschikken.

PUBG Mobile is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.