Dota 2 is een Multiplayer Online Battle Arena (MOBA) game die gratis is te downloaden voor iedereen. Ontwikkelaar Valve verdient zijn geld onder andere door in-game aankopen die worden gedaan door de spelers. Deze aankopen hebben vooral cosmetische doeleinden, maar nu kun je ook iets kopen in de vorm van een abonnement.

Dota Plus brengt meer

Het gaat hier om Dota Plus. Valve ziet het zelf als een upgrade van de al bestaande Battle Pass. Met dit nieuwe soort abonnement krijg je een aantal extra's. Zo kunnen de helden met wie jij speelt levels omhoog komen, wat weer zorgt voor nieuwe en leuke beloningen. Daarnaast kun je ook een aantal challenges doen met de held die je kiest.

Maar de leukste en belangrijkste toevoeging is misschien wel die van een assistent. Deze computer gegenereerde assistent helpt jou in de strijd om het slagveld te veroveren. Wat de computer namelijk dit is al jouw gegevens van alle games verzamelen en tips geven waar nodig. Zo kan de assistent bijvoorbeeld zien met welke held je het sterkste bent en tips geven als er iets mis dreigt te gaan.

Dit abonnement kost 3,99 dollar per maand. Dota 2 was op Steam een van de meest verkochte games in 2017.