WhatsApp update zorgt voor aanpassing 'verwijder voor iedereen'

WhatsApp lost met de aangekondigde update een aantal problemen op. De belangrijkste wijziging is dat het tijdlimiet, die op de "verwijder voor iedereen" functie zit, drastisch is opgeschroefd. Zo was het voor de update mogelijk om een verstuurd bericht na zeven minuten te verwijderen. De recent uitgerolde update zorgt ervoor dat het limiet wordt verhoogd naar één uur, acht minuten en zestien seconden.

Het is niet bekend waarom het limiet zo specifiek is. De WhatsApp support pagina verstrekt geen informatie omtrent het tijds. De "verwijder voor iedereen" functie zorgt ervoor dat je een bericht kunt intrekken. Zo is het mogelijk om een verkeerd gestuurd bericht te verwijderen.

De ontvanger ziet daarentegen wel dat je het bericht in kwestie hebt verwijderd, dus wellicht dat je daar alsnog vragen over krijgt.

Functies WhatsApp update via beta getest

De functie werd door middel van een beta onderzocht, waar alleen Android-gebruikers zich voor kunnen inschrijven. WhatsApp test haar nieuwe updates vaak met aantal testers. Wil je ook meedoen aan het test-programma? Ga dan naar de officiele website om je in te schrijven.

WhatsApp zit de laatste tijd niet stil. Zo lanceerde niet lang geleden een bedrijfsvariant op WhatsApp namelijk WhatsApp Business.