Het mysterie rondom merkwaardige spelersnamen in een aantal potjes Fortnite, werd in september vorig jaar terug geleid naar een ‘per ongeluk’ ingeschakelde crossplay. Waar gamers eventjes de hoop hadden dat de titel vanaf dat moment daadwerkelijk tussen de consoles van Microsoft en Sony gespeeld kon worden, bleek dat niet het geval. En volgens Microsoft is er maar één daarvoor verantwoordelijk; Sony.

Fortnite crossplay update

Crossplay zal in Fortnite ondersteund worden, maar wel op een aparte manier. Dit zal namelijk gebeuren tussen de game op Xbox One, PC, Mac en mobile, maar daarnaast ook tussen PlayStation 4, PC, Mac en mobile. Beide consoles zullen het dus ondersteunen, maar niet met elkaar.

De reden hierachter lijkt wederom omdat Sony dat niet wil, ondanks dat het technisch mogelijk is zoals de fout afgelopen september bewees. Op een vraag van een Twitter-gebruiker of het incident in september in de toekomst een volledige functie wordt, antwoorden Phil Spencer en Fortnite ontwikkelaar Epic dat ze dat ook beiden willen.

De resterende partij is dus Sony, welke geen interesse lijkt te tonen. Tijdens de E3 van afgelopen jaar gaf Sony al weinig te voelen voor crossplay tussen hun console en die van Microsoft.

Met de huidige populariteit van de battle royale Fortnite, is het niet gek dat de discussie rondom de crossplay weer wordt aangezwengeld. De vraag is alleen of Sony zijn mening hierover in de toekomst zal bijstellen.