De video bevat gewelddadige beelden uit games zoals Wolfenstein: The New Order, Dead by Daylight, Fallout 4 en Sniper Elite 4. Ook was de bekende No Russion missie te zien uit Call of Duty: Modern Warfare 2. De video werd afgespeeld tijdens het begin van de meeting waarop Trump vroeg, “Dit is gewelddadig, toch?”

Aanwezigen van Trump’s video game meeting

Er waren enkele grote namen van de game-industrie aanwezig. Hieronder vallen Michael Gallagher, president van Entertainment Software Association, Patricia Vance, president van ESRB en Strauss Zelnick, CEO van Take-Two. Daarnaast waren er conservatieve mediacritici en wetgevers uitgenodigd zoals Brent Bozel, de voorzitter van Media Research Council, en republikeinse wetgevers zoals senator Marco Rubio.

In een bericht na de meeting staat wat er die middag werd besproken achter de gesloten deuren. De president zou het over onderzoeken hebben gehad die aantonen dat er een verband bestaat tussen geweld van videogames en echt geweld. Het gesprek draaide om de vraag of gewelddadige videogames, waaronder games moorden simuleren, de gemeenschap ongevoelig maken voor geweld.

Maatregelen?

Welke maatregelen er worden genomen naar aanleiding van het gesprek zijn tot nu toe nog niet bekend. De video die Trump liet zien tijdens de meeting is bovenaan de pagina te bekijken.