De Six Invitational 2018, het evenement van de Tom Clancy's Rainbow Six eSportsscene, bracht fans, professionele spelers, ontwikkelaars en streamers samen in Montreal Canada, de geboortestad van de game. Hier werd de tweede verjaardag gevierd van Tom Clancy's Rainbow Six Siege.

Eerder maakten wij al bekend dat De Duitse eSports groep PENTA Sports de grote winnaar was van het evenement. In de finale won PENTA Sports van de winnaars van vorig jaar, de Evil Geniuses. Het evenement was geslaagd op meerdere fronten, zo ook in het aantal kijkcijfers.

Rainbow Six Invitational 2018 verbreekt record

De kijkcijfers waren namelijk flink gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. De spectaculaire finale tussen PENTA Sports en Evil Geniuses had op zijn piek 321.000 kijkers op hetzelfde moment. In totaal was de finale door bijna 9 miljoen mensen bekeken. Dit aantal ligt 184 procent hoger dan tijdens de eerste editie van de Six Invitational Grand Final in februari 2017.

De gehele competitie, die duurde van 13 tot en met 18 februari, is in totaal meer dan 6,2 miljoen keer bekeken! In deze competitie streden de zestien beste Tom Clancy Rainbow Six Pro League-teams ter wereld tegen elkaar voor de ongekende prijzenpot van een half miljoen dollar.

Rainbow Six Benelux Championship finale is deze week

Kan je geen genoeg krijgen van Rainbow Six Siege? Dan kan je aanstaande zaterdag kijken naar de finales van het Rainbow Six Benelux Championship dat wordt gehouden in Haarlem. Dezelfde caster als bij het Six Invitational 2018 event zal hier aanwezig zijn: ex-Pro League-speler Kixstar. De Benelux Championship finales zijn deze zaterdag vanaf 10:00 uur live te volgen via Twitch.tv/UbisoftNL.