The Verge heeft inzicht gekregen in een memo die door het bedrijf werd gestuurd. Hierin vertelde Kathrin Buvac, Nokia's strategische directrice, onder andere dat de digitale gezondsheidskant van het bedrijf niet aan de verwachtingen heeft voldaan:

"Onze digitale gezondsheidshandel heeft moeite gehad met het bereiken van onze groeidoelstelling. In plaats van alleen maar verliefd te raken op onze technologie moeten we eerlijk met onszelf zijn. Momenteel zien we er geen kans voor om een belangrijk deel te maken van ons bedrijf"

Nokia health divisie niet opgeheven

Het bericht vertelt niet dat Nokia van plan is om de divisie compleet te sluiten, maar het bedrijf ziet er duidelijk weinig toekomst in. In 2016 begon Nokia met de digitale gezondsheidsindustrie, nadat het Franse bedrijf Withings voor 190 miljoen euro werd gekocht. Daarna werden er onder andere meerdere smart horloges uitgebracht. Deze werden goed ontvangen door het publiek en critici, maar het is duidelijk dat de gezondsheidsdivisie van het bedrijf ondanks dit momenteel zware tijden kent.