Het Rainbow Six Siege toernooi liep zes dagen lang, waarvan drie dagen online wedstrijden voor de groepsfases, en drie dagen live in Montreal, Canada. De professionele spelers streden om een prijzenpot van maar liefst 500.000 dollar en natuurlijk de titel van Wereldkampioen. Op de laatste dag van het toernooi nam het Noord-Amerikaanse Evil Geniuses, de winnaars van de vorige editie, het op tegen het Duitse PENTA Sports, in een verhitte strijd.

Rainbow Six Invitational 2018 zeer spannend

In de eerste van de in totaal vijf maps waarom werden gespeeld hadden de mannen van PENTA het lastig en won EG. PENTA begon stroef aan de finale van dit Rainbow Six Siege toernooi en verloor ook in de tweede map. In de derde map kwamen de Duitsers ook op achterstand, maar draaiden ze het op het juiste moment om en werd deze map binnengesleept. In de vierde ronde werd er sterk geopend door PENTA en pakten ze veel kills. Uiteindelijk won de groep deze match ook, waardoor het na vier matches 2-2 stond.

Een beslissende vijfde match was dus aangebroken. EG pakte de eerste ronde, maar al snel kwam PENTA voor met 4-2. Ze konden de titel al ruiken, maar EG maakte een comeback en zorgde ervoor dat de stand weer gelijk werd getrokken: 4-4. PENTA won de volgende ronde en pakte daarmee een Match Point voor de titel. Deze werd verzilverd, wat de mannen PENTA Sports dus de winnaars maakt van deze spannende Six Invitational! Wil je weten hoe het daar in Montreal was? Bekijk dan onze fotoreportage!