Waar het gebruik van Twitter nog steeds behoorlijk hoog is, worstelt het bedrijf al sinds zijn bestaan met winst maken. Afgelopen jaar wist Twitter eindelijk meer geld binnen te halen dan uit te geven in het laatste kwartaal van 2017, wat een primeur was.

Twitter voor Mac verdwenen uit Mac App Store

Of geld besparen ook de daadwerkelijke reden is voor het stopzetten van de Mac app van Twitter, wordt niet door het bedrijf gezegd. Volgens een tweet (hoe kan het ook anders), wil het bedrijf zich gaat richten op een betere Twitterervaring die hetzelfde is op alle platforms. Mede daarom verwijst de tweet ook naar de normale website van het sociale medium.

Want hoewel de desktop app voor Mac van Twitter over een kleine maand stopt met werken, kan je nog steeds naar hartelust tweeten tot de ondersteuning verdwijnt en zelfs daarna. Alleen zal je daarvoor moeten uitwijken naar andere applicaties of, zoals Twitter het zelf graag ziet, naar de volledige website.

Let er de komende tijd als Mac gebruiker dus wel op dat je geen 'officiële' Twitter app uit de app store haalt, want dan weet je dat er iets niet pluis is.

Meer nieuws over Twitter

Waar de Twitter app voor Mac aan het eind van deze maand stopt met werken, zijn er de laatste tijd wel nieuwe functies voor het sociale medium uitgerold. Wat te denken van de verhoging van het aantal te gebruiken tekens, of de aankomende update waarmee foto's delen nog makkelijker gaat worden?