Via Twitter maakt Epic Games, ontwikkelaar van Fortnite, bekend dat de update vandaag zal plaatsvinden. Vanaf 09:30 uur vandaag konden spelers zich niet meer aan een match toevoegen in de Battle Royale modus. Vanaf 10:00 uur gingen de servers offline. Hoe lang de servers offline zullen blijven is nog onbekend.

Fortnite offline sinds vanochtend

De nieuwe Fortnite update brengt een nieuw soort granaat, Shrines, balans in wapens en enkele bug fixes. In de Battle Royale game modus zal de nieuwe granaat Impulse Grenade toegevoegd worden. Het voorwerp blijft aan de grond plakken en creëert een gigantische explosie. Verder zijn er nieuwe schatten te vinden in Shrines, deze zijn op verschillende plekken van de map verborgen.

De Save the World modus zal ook nieuwe extra’s krijgen. Zo zijn er vier nieuwe helden te spelen die in het teken staan van het Lunar New Year. Bij deze heroes zijn passende Dragon wapens te verkrijgen. Er zijn nog meer algemene toevoegingen die met de update zullen komen zoals bug fixes en verbeteringen. Recent werd bekendgemaakt dat het SMG wapen uit het spel zal verdwijnen, voor hoe lang dit zal gebeuren is nog niet bekend.

Fortnite is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.