In deze modus kun je vrij als een vogel door heel Egypte rondlopen en tegelijkertijd iets leren over de geschiedenis en het dagelijkse leven van het land en inwoners. De Discovery Tour gaat puur om het ontdekken van plekken en je hebt dus geen last van tijdsdruk of wat dan ook. Jij bepaalt het tempo van je eigen ontdekkingsreis.

Alle Assassin's Creed Origins Discovery Tours

Er zijn 75 tours te volgen die allemaal zijn ingedeeld in de volgende vijf categorieën:

  • Egypte: het land, de geografie en het wilde leven
  • Pyramides: de meest iconische bezienswaardigheden
  • Alexandria: de Griekse invloed dat begon bij Alexander de Grote
  • Dagelijkse leven: informatie over de inwoners
  • Romeinen: de groeiende invloed van Rome in het tijdperk van de game

Met deze tours kun je dus veel dingen leren over allerlei dingen die met Egypte te maken hebben. Je hoeft dus niet meer je geschiedenisboek te openen op pagina X en ook geen examen na afloop te maken.

De tijdsduur van zo'n tour ligt tussen de 5 en 25 minuten en je kunt de ontdekkingsreis met 25 verschillende personages beginnen. Van de hoofdpersonages Bayek en Aya tot Cleopatra en Caeser, die ook in de modus zitten.

De modus is gratis voor iedereen die Assassin's Creed Origins in zijn bezit heeft. Spelers op de PC die van deze modus gebruik willen maken, maar niet het hele spel hebben kunnen voor 20 euro de Discovery Tour apart kopen bij Uplay of Steam.

Assassin's Creed Origins is nog steeds verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Onlangs is nog het eerste uitbreidingspakket verschenen van de game, The Hidden Ones.