Joe Nate uitvoerend producent van Sea of Thieves laat weten dat Rare de focus zal leggen tijdens het lanceren van Sea of Thieves op de game-ervaring. Als Rare na ongeveer drie maanden na het lanceren van Sea of Thieves de eerste grote update uitrolt, zullen spelers de mogelijk krijgen om geld uit te geven aan Sea of Thieves.

Joe en zijn team hebben lang nagedacht over het feit of microtransacties wel zouden passen in de game-ervaring van Sea of Thieves. Het is belangrijk voor Rare dat het alleen maar meer plezier brengt in de game. En dat op geen enkele manier invloed zal hebben op je progressie of enige impact heeft op medespelers. Rare laat ook weten dat ze geen Loot crates in Sea of Thieves zal toevoegen en dat je altijd weet wat je koopt.

Sea of Thieves microtransacties - Wat kun je verwachten?

Rare laat ook weten dat de items die je kan kopen, ook vindbaar zullen zijn in de wereld van Sea of Thieves zelf of door moeilijker opdrachten uit te voeren. Het eerste wat te koop zal zijn verschillende dieren die je tijdens het varen op je schouder kan hebben, denk aan een aapje of een kat. Daarnaast zal Rare kijken of het mogelijk is om verschillende potions toe te voegen, die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld je personage een cosmetische verandering doorvoert. Zoals de mogelijkheid om voor een tijdje heel oud te lijken.

Joe Nate vertelt ook wat de reden is om microtransacties toe te voegen in Sea of Thieves:

"Het is altijd een interessant onderwerp, maar uiteindelijk moet je realistisch kijken en inzien dat we wel een game-bedrijf runnen. Het doel van iedereen hier inclusief ikzelf is dat er zoveel mogelijk mensen kunnen werken aan dit project, en om mensen het gevoel te geven om Sea of Thieves zo vaak mogelijk op te starten en al het plezier wat in Sea of Thieves te beleven valt eruit te halen. We moeten Rare draaiende houden, en dan is het gebruikelijk dat je winst maakt."

Sea of Thieves komt uit op 20 maart en zal speelbaar zijn op de Xbox One en PC.