De reden van het verwijderen van het wapen is vanwege de toevoeging van meerdere wapens en andere items. Hierdoor moet er balans blijven onder de items en wapens die beschikbaar zijn. In de toekomst kunnen we volgens Epic Games verwachten dat er meer items uitgebracht zullen worden, maar ook naar opslag worden gebracht.

Fortnite wapen SMG maakt plaats voor kruisboog

De gewone SMG mag dan wel weggaan, de Tactical SMG en Suppressed SMG zullen nog steeds te vinden zijn in de Battle Royale modus van Fortnite. Het kan zijn dat deze uiteindelijk ook in de opslag terecht komen, maar dat zal waarschijnlijk niet binnenkort gebeuren. Het is nog onduidelijk hoe lang de SMG in de kluis zal blijven.

Er mag dan wel een wapen verwijderd zijn, in een recente update voor het spel is weer een nieuw wapen toegevoegd. Dit nieuwe wapen is een kruisboog die ter ere van Valentijnsdag naar het spel is gebracht. De kruisboog is muisstil en bevat ongelimiteerde ammunitie.

Fortnite is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Lees nu meer over de recente update voor Valentijnsdag.