Android P geruchten: Nieuw uiterlijk en iPhone X inkeping?
Foto: Rob Bulmahn

Waarom Google zich zo erg zal focussen op het uiterlijk, is omdat Apple zich tot volgend jaar meer wil bezighouden met het het verbeteren van de prestatie en betrouwbaarheid van IOS 12. Dat is niet het enige om de strijd aan te gaan met Google's grote concurrent Apple. Zo schijnt Google in de nieuwste Android versie de mogelijk bieden om een iPhone X-achtige camera inkeping toe te voegen aan de nieuwste Android smartphones.

Ook zal Google rekening houden met andere ontwikkelingen zoals het gebruik van meerdere schermen (ZTE AXON M) en het ondersteunen van een uitvouwbare beeldscherm (Samsung Galaxy X). Zo verleidt Google smartphone makers om meer geavanceerde technische snufjes op de Android smartphone markt te brengen.

Android P geruchten: betere integratie met Google Assistant

Google zal zijn Assistant dienst uitbreiden, meer informatie daarover zal tijdens Mobile World Congress bekend worden gemaakt. Toch blijkt uit meerdere geruchten dat Google zijn Assistant dienst zal aanbieden aan derde partijen. Zo kan de dienst worden geïntegreerd in verschillende apps in de Google Play Store, een zet om het bereik van Google Assistant groter te maken. Ook zou de de dienst altijd aanwezig zijn door zich te begeven op het home scherm.

Uit andere updates van Google weten we dat je ergens in de maand maart een ontwikkelaarsversie op de markt kunt verwachten. Met een iets formele aankondiging in mei en uiteindelijk de update in de herfst zullen uitrollen naar het grote publiek. Maar wat heb je aan een update als niemand hem downloadt? Zo blijkt uit onderzoek dat de meest recente update 'Oreo' maar door 1.1 procent van de Android gebruikers is gedownload. Iets waar Google in de toekomst zeker verbetering in wil zien.

Houd de officiële Android website voor de laatste ontwikkelingen.