Binnen een arena die steeds kleiner wordt, moet je als één van de honderd spelers in elk PUBG potje zien te overleven. De persoon die als laatste sterft, is de winnaar en gaat naar huis met de 'Winner winner chicken dinner'. Maar vaker dan niet is de winnaar van een potje op de PC versie iemand die valsspeelt. Automatisch richten op hoofden, zien waar andere spelers zijn of simpelweg onsterfelijk zijn: PlayerUnknown's Battlergrounds op de PC kent de nodige valsspeelmogelijkheden.

Nieuw anti-cheatsysteem geïntroduceerd in PUBG update

Reden genoeg voor studio PUBG Corporation om de duimschroeven flink aan te draaien en de cheaters aan te pakken. Want wie een blik werpt op de Steam reviews van het spel, kan aan de overgrote meerderheid van negatieve reviews zien dat het spel een probleem kent met valsspelers.

In de updates van deze week zal dan ook de basis worden gelegd voor een nieuw anti-cheat systeem. Tot voorheen bestond dit alleen uit BattleEye anti-cheat (wat onder andere wordt gebruikt voor DayZ en Arma 3), maar dat is blijkbaar niet genoeg. Zelfs niet toen eind vorig jaar het bericht naar buiten kwam waaruit bleek dat BattleEye ruim anderhalf miljoen bans had uitgedeeld aan PUBG spelers.

Blokkeren

Het nieuwe systeem dat met de PUBG update komt zal naast het bestaande BattleEye werken en zich richten op het blokkeren van programma's buiten het PUBG proces om. Aangezien sommige gamers op de PC op de achtergrond programma's aanhebben die temperaturen monitoren, zal er op een testserver worden gekeken voor welke software een uitzondering op de anti-cheat wordt gemaakt om te voorkomen dat spelers onterecht een ban aan hun broek krijgen.

Ook zal de optie om je Steamaccount met een versie van PUBG erop te delen via Family Sharing niet langer mogelijk zijn. Op die manier was het namelijk mogelijk om onder een ban uit te komen aangezien enkel het Steamaccount werd geblokkeerd en niet de code van het spel zelf.