Met de aankondiging is gelijk ook een trailer meegeleverd. Die toont het dorpje Dormont. Op het eerste oog lijkt het een doorsnee nederzetting, maar in feite is Dormont vervloekt en een groot gevaar loert. Jij kruipt in de huid van Edward Turner, die het mysterie van het dorp moet zien te ontrafelen in Those Who Remain.

Dat wordt je niet makkelijk gemaakt in deze first person survival game met puzzel-elementen. Er dwalen namelijk monsters rond in Dormont en die willen je natuurlijk te grazen nemen. Gelukkig kan Turner zichzelf beschermen door constant in het licht te lopen. Maar wat als het licht uit gaat?

Those Who Remain game laat je kiezen

In het spel zitten ook portalen die de wereld van Those Who Remain verbindt met narratieve werelden. Hoe dat precies in elkaar zit is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is dat keuzes van belang zijn voor het verdere loop van het verhaal. Maak je een keuze in de ene wereld, heeft dat ook invloed op de andere. Denk dus goed na als je Those Who Remain speelt!

Een duidelijke releasedatum is er nog niet voor Those Who Remain. Het spel moet "later dit jaar" uitkomen op de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en PC.