Showdown bevat twee nieuwe spelmodi voor één tot vier spelers. Een modus hiervan is de versus-modus. Twee spelers nemen het in deze modus tegen elkaar op in meer dan 25 minispelletjes die iedere wedstrijd anders zijn.

In de Showdown modus nemen maximaal vier spelers het tegen elkaar op door je creativiteit te gebruiken. In de trailer die is uitgebracht zijn meer beelden te zien van deze modus. Om deze modus optimaal te kunnen gebruiken zijn er meer dan 30.000 woorden in het scribblenauts-woordenboek.

Scribblenauts Showdown release met bekende sandbox-modus

De laatste is sandbox-modus, de bekende creatieve plaats uit de Scribblenauts-serie. Spelers kunnen alleen of met een vriend(in) acht nieuwe levels voltooien door opdrachten op te lossen. Dit kunnen spelers doen door een willekeurig voorwerp op te roepen.

Verder kan je je eigen Scribblenaut personage kiezen of ontwerpen in Scribblenaut style. Het personage is aan te passen met unieke kleding en accessoires.

Scribblenauts Showdown is vanaf 7 maart beschikbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. De trailer is bovenaan de pagina te bekijken. Mocht je niet kunnen wachten op Scribblenauts Showdown, dan kun je nu alvast het vorige deel in de spellenreeks Scribblenauts Unlimited spelen. Deze game kwam uit voor de PC, Wii U en Nintendo 3DS.