Voor Messi is het het zevende jaar op rij dat hij deel uit maakt van het beste team van het jaar. Zijn statistieken liegen er dan ook niet om. In 63 wedstrijden kwam de kleine Argentijn namelijk tot 54 doelpunten. Mede dankzij die hoge productie krijgt de Barcelona-speler een speciaal TOTY kaartje in FIFA 18 Ultimate Team met een rating van 98.

Ook voor Cristiano Ronaldo is de zevende keer dat hij één van de aanvallers is in het FIFA Team of the Year. De wereldberoemde Portugees werd in het echte voetbal verkozen tot de beste voetballer ter wereld en dus mag de Real Madrid speler het doen met een rating van 99 op zijn speciale TOTY kaartje. Een betere beoordeling dan dat kan een speler in FIFA 18 niet krijgen.

Harry Kane maakt debuut in FIFA Team of the Year

Waar op voorhand al met zekerheid gezegd kon worden dat Messi en Ronaldo deel uit zouden maken van het FIFA 18 Team of the Year, is het altijd gissen naar de derde naam in de voorhoede. Dit jaar gaat die eer naar de Engelse spits Harry Kane. De speler van Tottenham Hotspur kende een sterk 2017 en was met 56 goals zelfs de topscorer van het afgelopen jaar. Reden genoeg voor FIFA spelers om Kane te benoemen tot één van de drie beste aanvallers van FIFA 18.

FIFA 18 TOTY spelers zijn tijdelijk verkrijgbaar

De drie aanvallers van het FIFA 18 Team of the Year zijn vanaf nu tijdelijk te vinden in Ultimate Team pakketjes. Wees er wel snel bij, want vanavond en morgen worden ook de geselecteerde spelers voor de overige posities onthuld. Die nemen dan de plek in van Kane, Ronaldo en Messi over in de pakketjes. Als hetzelfde systeem van verleden jaar wordt gehanteerd, dan zijn alle spelers later deze week tegelijk verkrijgbaar in pakketten.

Ben je benieuwd welke spelers er genomineerd waren voor het Team van het Jaar? In een eerder gepubliceerde special over de FIFA 18 TOTY nominaties hebben we deze spelers uitgelicht.

FIFA 18 is sinds eind september verkrijgbaar voor de PlayStation 4, Xbox One, PC, PlayStation 3, Xbox 360 en Switch. In de review beloonden we de game met een 9,5.