Er wordt onder andere gezegd dat werknemers via de mail racistisch en seksistisch bejegend worden door collega's, veel en nog veel meer ongepast gedrag. Daarnaast zouden veel mensen overwerkt zijn Vooral David Cage, game director bij Quantic Dream, krijgt het het zwaarst te verduren. Hij wordt beschuldigd van ongepast gedrag jegens vrouwelijke collega's, niet luisteren naar werknemers en hen verplichten tot overwerken.

De beschuldigingen worden door Quantic Dream zelf op Twitter ontkend in een uitgebreid statement. Ook Cage ontkent de beschuldigingen aan zijn adres. Zo werkt hij samen met Ellen Page, een lgbt activiste, en Jesse Williams, een activist die strijdt voor sociale gelijkheid in de Verenigde Staten. Die samenwerkingen haalt hij aan als reden dat hij niet seksistisch is.

Quantic Dream beschuldigingen hebben wat weg van Detroit

Opvallend is dat sommige controversiële onderwerpen waar Quantic Dream van beschuldigd wordt juist voorkomen in Detroit Become Human, de nieuwste game van het bedrijf. In die game, waarin het draait om het maken van keuzes, vindt bijvoorbeeld huiselijk geweld en racisme plaats.

Ben je geïnteresseerd in Detroit Become Human? Dan moet je nog even wachten totdat de game uitkomt, want er is geen releasedatum bekend. Wel moet de game, die in 2015 is aangekondigd, dit jaar nog uitkomen.