WhatsApp groepschats mogelijk niet altijd veilig

Indringers zouden zich kunnen toevoegen aan groepschats zonder toestemming nodig te hebben van de administrator. Ook zou er geen melding verschijnen wanneer dit persoon in een groepschat is gekomen.

De Duitse onderzoeker laten dit nieuws weten in hun paper “More is Less: On the End-to-End Security of Group Chats in Signal, Whatsapp, And Threemal”. Iemand die toegang heeft tot de WhatsApp server zou naast het ‘inbreken’ in een groep ook berichten kunnen blokkeren of herschikken zodat het in een andere volgende gestuurd word. Zo zou ook een melding over een toegevoegd persoon aan de groep verborgen kunnen worden.

WhatsApp bevestigt bevindingen Whatsapp groepschats

Het is natuurlijk nooit fijn als er iemand mee kan kijken in een groepschat tussen vrienden, maar als er belangrijke informatie uitgewisseld zou worden is dat nog schadelijker. WhatsApp bevestigt de bevindingen van de onderzoekers, maar zegt dat nieuwe gebruikers niet stiekem aan een groep toegevoegd kunnen worden.

Een woordvoerder van het bedrijf dat de end-to-end encryptie maakt van WhatsApp laat weten dat het niet mogelijk is om het bericht dat er iemand toegevoegd is te verbergen voor gebruikers. Ook zou de indringer geen toegang hebben tot eerder verstuurde berichten.