DAKAR 18 gaat over de gelijknamige rallyrace die elk jaar verreden wordt in de woestijnen van Zuid-Amerika. De game biedt dan ook grote open werelden waarin je de de onheilspellende wegen moet zien te trotseren. En dat allemaal met één doel: de Dakar rally winnen.

Dat kun je doen in alle vijf de officiële racecategorieën die meedoen aan de Dakar rally: auto's, motoren, trucks, quads en SSV's. Daarbij kun je het opnemen tegen bijvoorbeeld Stéphane Peterhansel, want alle rijders die meedoen aan de rally van dit jaar zitten in de game, evenals hun auto's. Dat er een officiële 2018 Dakar rally een game krijgt, stemt Marc Coma, baas van de beroemde rally en oud-deelnemer, tevreden.

"Dakar zal niet langer beperkt zijn tot een avontuur van twee weken, door deze nieuwe game te spelen kunnen fans er het hele jaar van genieten"

In Dakar 2018 game ben je niet alleen

Net zoals in de echte Dakar rally kun je als motorrijder zomaar wat trucks en auto tegenkomen. Dat kunnen computergestuurde spelers zijn in de singleplayer, maar ook andere spelers als je online speelt.

DAKAR 18 is overigens niet de allereerste Dakar game ooit. Zo zagen we in 2001 Paris Dakar Rally uitkomen voor de PC, PlayStation 2 en de originele Xbox. Die game ging toen nog over de race die in Europa en Afrika verreden werd. Sinds 2009 werden die continenten wegens dreigend terrorisme verruild voor het onherbergzame landschap van Zuid-Amerika.

Wanneer DAKAR 18 uitkomt is nog niet bekend, maar de release moet ergens dit jaar plaatsvinden. De game komt uit op de PlayStation 4, Xbox One en PC.