De nieuwe functie is vanaf nu beschikbaar voor de gebruikers van Skype Insider, de bètaversie van Skype. Door het gebruiken van end-to-end encryptie wordt ervoor gezorgd dat niemand naast de ontvanger en verzender berichten, audio gesprekken en bestanden zoals videos of foto's kan inzien, zelfs Skype niet. Jouw persoonlijke gesprekken worden hiermee dus extra goed beveiligd.

Skype functie houdt gesprekken compleet privé

Gebruikers van Skype Insider kunnen een Private Conversation starten door 'New Private Conversation' te selecteren vanuit het menu of via het profiel van de ontvanger. Skype houdt de gesprekken beveiligd door het gebruik van Signal Protocol. Deze software van Open Whisper Systems zorgt ervoor dat jouw gesprekken goed versleuteld zijn. Momenteel kan deze functie alleen gebruikt worden met een andere gebruiker van de nieuwste versie van Skype Insider.

In de navolging van iMessage, Facebook Messenger en WhatsApp zal Skype dus binnenkort ook gebruik maken van end-to-end encryptie. Veel bedrijven hebben de veiligheid van gebruikers bovenaan de prioriteitenlijst staan. Zeker na de Meltdown en Spectre lek van begin dit jaar.