Intel processor langzamer na dichten lek
Foto: Khlnmusa

Intel heeft tests gedaan voor processors van de 6e, 7e en 8e generatie. De tests werden gedaan met Windows 10 en Windows 7 als besturingssystemen. Hieruit blijkt dat de processors niet voor iedereen merkbaar langzamer wordt. Alleen de oudere generaties kunnen maximaal 10 procent minder snel zijn. Later deze week brengt Intel meer informatie uit over de impact die de update heeft op server prestaties.

Veiligheid Intel processor hoogste prioriteit

In het statement laat Intel weten dat het bedrijf het betreurt dat de prestatie van de processors minder wordt, maar dat de veiligheid van de klanten en de processors boven alles gaat. Aan het begin van dit jaar werd er een lek ontdekt die vrijwel alle computers, telefoons en servers treffen. Volgens de chipfabrikant is er momenteel nog geen informatie naar buiten gekomen om te denken dat de lek is gebruikt om data van klanten te stelen. Apple bestreed de lek eerder al met updates voor iOS.

Intel heeft aangeven dat 90 procent van haar processors van de afgelopen vijf jaar aan het eind van deze week een update krijgen. Er was ook goed nieuws uit het Intel-kamp in de afgelopen week. Het bedrijf onthulde namelijk de Intel NUC op de CES.