Google koopt Brits geluid tech bedrijf Redux

Het is onzeker wanneer de deal daadwerkelijk plaats heeft gevonden. Het Google van Alphabet Inc is sinds 13 december 2017 in het bezit van de aandelen van Redux. Volgens Crunchbase kocht Alphabet Inc het bedrijf in Augustus al stilletjes via een in Ierland gebaseerde tak van dochterbedrijf Google. Redux is bezig met het creëren van technologie die ervoor zorgt dat speakers in een telefoon overbodig worden, om zo ruimte vrij te maken voor andere componenten.

De potentie die Google koopt

Met deze aankoop gaan er heel wat deuren open voor Google als het gaat om technologie. De werknemers van Redux kunnen Google helpen met geluidstechnolgie en het concept waar Redux aan werkt kan zeker gebruikt worden in de producten die Google op de markt brengt. De eigen smartphone van Google, de Google Pixel, kan zeker profijt hebben van een apparaat zonder ingebouwde speaker. Zo kan er qua hardware meer in de mobiel kwijt.

Wat Alphabet Inc en Google precies met Redux van plan zijn zal de toekomst moeten uitwijzen. Er lijken in ieder geval wat veranderingen door te komen, aangezien de bestuursvoorzitter van Alphabet onlangs aankondigde dat hij opstapt.