De Black Widow film wordt geschreven door Jac Schaeffer en bevat Scarlett Johansson in de hoofdrol. De film heeft nog geen officieel groen licht gekregen, maar met het aanstellen van een schrijfster komt er wel wat vaart achter het project. Black Widow vertelt het verhaal van de Russische super spion Natasha Romanova. Scarlett Johansson heeft de rol van Black Widow al eerder vertolkt, onder anderen in Iron Man 2 en The Avengers.

Black Widow film schrijfster Jac Schaeffer

Jac Schaeffer heeft van Marvel president Kevin Feige de taak gekregen om de film te schrijven. De opkomende schrijfster is vooral bekend om haar screenplay voor haar sci-fi comedy 'The Shower', een project waar ook Anne Hathaway zich aan verbond. Schaeffer schreef en regisseerde ook de comedy 'TiMER'. Met het maken van een Black Widow film geeft Marvel fans van het karakter waar ze al sinds Iron Man 2 naar vragen. Toch zijn er nog genoeg helden die ook een eigen film verdienen.

Na Iron Man 2, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War en de opkomende Avengers: Infinity War wordt Black Widow de zevende keer dat Scarlett Johansson de rol van Natasha Romanova speelt.