Foto: ant2506

In de eerste trailer van de app, die je hierboven kunt bekijken, kun je zien hoe onder andere Cuphead, PlayerUnknown’s Battlegrounds en Overwatch op een Switch worden gespeeld. Ook zie je NieR:Automata op een smartphone. De app zal het mogelijk maken om al je Steam games om consoles en smartphone te spelen. Op die manier wordt het makkelijker om bijvoorbeeld samen te spelen met anderen.

Steam op Switch kan via browser

De ontwikkelaars van Rainway zijn op dit moment in gesprek met Nintendo om de app in de eShop te krijgen. Maar de app heeft geen eShop release nodig om te werken en werkt ook via een webbrowser. Rainway is gratis te gebruiken en de open beta van de app begint op 20 januari.

De app zal werken met elke grafische kaart en volgens de ontwikkelaars zal Rainway streamen met weinig vertraging en in 60FPS. Je hebt geen extra hardware nodig om de app te gebruiken en je hoeft geen IPs in te typen, de app doet alles zelf. Ook kun je de app aanpassen en kun je er screenshots mee maken.

Wil je alvast jezelf voorbereiden om Steam op Switch te hebben, dan kunnen wij je verder helpen. Zo bespreken we de Steam Award winnaars of kun je de beste gratis Steam games bekijken voor wat nieuwe games.