De Battalion 1944 release werd eerst verwacht in 2017 maar werd aan het eind van dat jaar uitgesteld. Nu maakt Bulkhead Entertainment bekend dat de game vanaf 1 februari beschikbaar zal zijn op Steam Early Access. Dit gaat gepaard met een prijsreductie van vijf euro en bovenstaande trailer. Vanaf 19 januari tot en met 21 januari kunnen spelers ook deelnemen aan een closed beta. Daarvoor moet je wel worden uitgenodigd na het aanmelden op de officiële betapagina.

Battalion 1944 release na Kickstarter

Battalion 1944 doet denken aan oudere shooters zoals Call of Duty en Medal of Honor. Dat soort Tweede Wereldoorlog games zijn er in de laatste jaren niet veel geweest. Bulkhead Entertainment besloot dat dit moest veranderen en richtte een Kickstarter op voor Battalion 1944. Het publiek zeer enthousiast over de game aangezien de Kickstarter het drievoudige van het originele doelwit opbracht.

De ontwikkelaar geeft op de Steam pagina aan dat de game ongeveer een jaar in Early Access beschikbaar zal zijn voordat de game volledig uitgebracht wordt. Battalion 1944 zal regelmatig updates krijgen gedurende de Early Access tijd. Tijdens de Gamescom van 2017 hebben wij al een impressie gekregen van de game. De release van de Xbox One en PlayStation 4 versies van het spel zijn nog niet bekend.