De figurine heet The Father's Calling en verwijst naar het controversiële onderwerp van de game: het geloof. Het figuurtje is gemaakt van PVC en is 32 centimeter hoog. Op het beeldje zien we Joseph Seed en zijn iconische pose met zijn rechterarm in de lucht en een vuurwapen in zijn rechterhand. Het beeldje is vanaf 22 maart ook los te verkrijgen en kost 60 euro.

Far Cry 5 pre order met beeldje

Je kunt het beeldje reserveren in de Ubisoft Store, zonder de game. Als je een figurine met game wil heb je voor 109,99 euro de Far Cry 5 The Father Edition met een ander beeldje van 'The Father.' Voor de echte liefhebbers is er ook een Collector's Case, hierbij krijg je een hertenschedel van hars.

In Far Cry 5 verzet jij je samen met andere verzetstrijders tegen de sekte Project at Eden's Gate, een groep die is opgericht door de megamonale gek genaamd Joseph Seed. De organisatie van Joseph handelt uit geloof en deinst niet terug voor geweld, de man en zijn volgelingen hebben de provincie Hope County dan ook helemaal in zijn greep en daar moet jij verandering in brengen.

De laatste maanden zijn er ook een aantal Far Cry 5 trailers verschenen die steeds meer van het verhaal, de personages en van het te verkennen gebied lieten zien. Zo kregen we in de Far Cry 5: The Resistance trailer een paar hele toffe beelden te zien van de game.