De nieuwe Xbox One patch van PlayerUnknown's Battlegrounds zorgt er, net zoals elke andere update die de game krijgt op de console, voor dat de grafische kwaliteit en framerate van het spel omhoog geschroefd wordt.

Ook op het gebied van gameplay heeft Bluehole Studios, het bedrijf achter PUBG, het één en ander aangepast. Zo is de schade die je tegen auto's kan doen verbeterd. Er was namelijk veel kritiek over het feit dat spelers in voertuigen "te sterk" zijn, omdat ze niet te doden zijn wanneer ze in een auto zitten. Met de nieuwe update wordt deze vorm van onoverwinnelijkheid aan banden gelegd.

Nieuwe PUBG Xbox One patch laat speler beter richten

Een andere belangrijke verandering die met de meest recente patch is meegegaan is dat spelers nu zelf kunnen bepalen hoe snel ze met hun wapen kunnen richten. Veel mensen hadden namelijk moeite om met het pookje snel te kunnen richten op een doelwit, aangezien dat in PlayerUnknown's Battlegrounds niet (gedeeltelijk) automatisch kan. Nu je dat vanaf de nieuwste update zelf kan instellen, moet het richten makkelijker worden.

PlayerUnknown's Battlegrounds is een online game waarin je met 99 andere spelers op een eiland wordt gedropt en moet zien te overleven door wapens en bepantsering te verzamelen. Wie van de honderd deelnemende spelers als laatste overblijft, heeft gewonnen.

Een concept dat werkt, aangezien PUBG record na record breekt. Zelfs toen de game nog als early access titel te spelen was op Steam. Die status is op PC inmiddels verlaten, maar nog niet op de Xbox One. Die versie is sinds 12 december verkrijgbaar en wordt constant aangepast, zoals nu ook weer is gebeurd.