De nieuwste Nitro 5 laptop draait op een AMD Ryzen processor, gecombineerd met een RAM geheugen van 32 gigabyte. Ook de grafische kaart komt van de hand van AMD, want dat is een AMD Radeon RX560. De games die je daarmee speelt kun je bewonderen op een 15,6 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.

De Acer Nitro 5 beschikt over een SSD waar je 512 gigabyte op kwijt kunt. Niet bijzonder veel, maar dankzij de SSD is de laptop wel binnen mum van tijd opgestart. Mocht je niet al te veel verstand hebben van GPU's en CPU's, dan is het meegeleverde NitroSense programma handig om te gebruiken. Die meet live je processor en grafische kaart, waardoor je inzage krijgt in hoe ze presteren.

Acer Nitro 5 laptop komt deze lente uit

Lang hoef je niet te wachten op de nieuwe Acer Nitro 5. De laptop ligt namelijk al in april in de winkels en kost zo'n 1099 euro. Mocht dat te gortig zijn, dan kun je nog altijd één van de oudere modellen met Intel processor en Nvidia kaart kopen.

De laptop is aangekondigd op de CES, de grootste elektronicabeurs ter wereld. In een eerder stadium werden er ook al een speciale 65 inch Nvidia monitor en een nieuwe Intel processor met AMD chip onthuld.