Een paar weken geleden werd ontdekt dat de Jäger Operator in Rainbow Six Siege met een trucje onverslaanbaar werd. Normaal gesproken kan hij een schild pakken en zichzelf daar deels mee beschermen, maar door een glitch verscheen het schild bovenop zijn wapen. Zodoende kan hij wel schieten en anderen raken, maar anderen hem niet als hij gebukt staat.

Sindsdien klagen spelers met steen en been bij Ubisoft om de glitch te laten verdwijnen, maar nu pas komt een Ubisoft medewerker met de bevestiging dat ze werken aan een fix. Een fix die volgende week al verschijnt op de PC, maar pas met de volgende geplande patch beschikbaar is op de console. An sich geen probleem, zij het niet dat het mogelijk een maand kan duren voordat die geplande patch verschijnt.

Laat gefixte Rainbow Six Siege glitch ligt niet aan ontwikkelaars

Dat de glitch laat verholpen wordt op de consoles is iets wat buiten de macht van de ontwikkelaars ligt. Dat stelt een developer op Reddit. Bekend is dat Sony en Microsoft, die de PlayStation 4 en Xbox One maken, een streng beleid hanteren ten aanzien van patches. Deze moeten zo goed mogelijk zijn en geen schade doen aan het systeem of overige zaken. Zodoende moeten patches door de consolemakers zelf getest worden voordat ze daadwerkelijk uitgerold worden.

PC games hoeven dus niet lang meer te wachten voordat ze weer een eerlijk potje Rainbow Six Siege kunnen spelen. Console spelers moeten helaas meer geduld hebben.