Anderhalve maand geleden berichtten we al over dat de Nintendo Switch meer dan 7,5 miljoen keer over de toonbank gegaan is en in de tussentijd zijn daar dus nog zo'n 2,5 miljoen stuks bijgekomen. Grotendeels te danken aan Black Friday. Het ziet er naar uit dat het niet lang meer duurt totdat de Switch de Wii U voorbij is gegaan. Die console is zo'n 13,5 miljoen keer verkocht.

Niet alleen Nintendo Switch sales zijn goed

Niet alleen de verkoopcijfers van de console zelf zijn goed. Ook de sales van de games zijn in verhouding goed te noemen. Op basis van de meest recente officiële cijfers (30 september) is The Legend of Zelda: Breath of the Wild de best verkochte Switch games met 4,7 miljoen verkochte kopieën. Mario Kart 8 Deluxe, oorspronkelijk een Wii U game, volgt met 4,42 miljoen verkochte versies. De cijfers van een nieuwe game als Super Mario Odyssey zijn nog niet bekend.

De Nintendo Switch kwam begin maart uit en moest de matig verkochte Wii U doen vergeten. Dat doet het tot op heden goed, want de verkoopcijfers zijn dus prima te noemen en er komen steeds meer games uit. Ook van derde partijen zoals Bethesda, die de Wii U bijvoorbeeld links lieten liggen.