In een statement van Apple geven ze aan dat ze blij zijn met de aankoop en dat Shazam al tijden een populaire app is voor iOS. Het is de bedoeling dat Shazam samen gaat werken met Apple Music, maar er is nog niet verteld hoe dit precies gaat gebeuren. Apple heeft naar zeggen 340 miljoen euro uitgegeven aan de app.

Shazam Apple overname al maanden bezig

Volgens geruchten is Apple al vijf maanden bezig met de overname van Shazam. Naast Apple waren ook andere bedrijven, waaronder Spotify en Snapchat, in gesprek met Shazam. De Shazam app werkt al samen met Spotify, Apple Music en Snapchat dus dat deze bedrijven interesse toonden in een overname was niet vreemd.

Apple is dus uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. De 340 miljoen euro die ze heeft betaald voor Shazam valt in het niets met de geschatte waarde van de app, deze ligt rond de 850 miljoen euro. Ondanks dit heeft de app nooit winst gemaakt.

De overname komt nadat Google heeft bekendgemaakt dat Google Assistant een functie zal krijgen die lijkt op Shazam. Apple lijkt met deze overname een soortgelijke functie toe te willen voegen aan iOS.