Hoewel 2017 nog niet voorbij is, vliegt de tijd hard genoeg om het al een behoorlijke tijd te hebben over al het moois en lekkers dat gamers te wachten staat in 2018. Niet alleen krijgen we eindelijk Red Dead Redemption 2, Far Cry 5 en Metro Exodus voorgeschoteld, maar ook op het gebied van VR games staat er wat op de agenda.

Golem releasedatum bekendgemaakt tijdens PlayStation Experience

De PlayStation VR exclusive Golem bijvoorbeeld, waar je flink aan de bak zal moeten om de combat onder de knie te krijgen. Vergelijkbaar met combatsystemen uit Kingdom Come: Deliverance, For Honor en Mount and Blade, moet je namelijk actief gaan zwabberen. Een zwaardaanval vanaf boven blokkeren kan namelijk alleen door jouw zwaard ergens in die richting omhoog te houden!

Behalve de actieve combat zal je in de titel beschikking hebben over magie. Aangezien spreuken lastig uit te spreken zijn met een Virtual Reality controller, zal je die simpelweg kunnen activeren met toetsencombinaties. Hoe verder je komt in het spel, hoe krachtiger jouw spreuken worden. Zo krachtig zelfs dat je op een gegeven moment gigantische beelden op strooptocht kan sturen om toffe goodies voor jou te verzamelen!

De game is sinds 2016 al beschikbaar voor de PlayStation 4, maar daar zal vanaf volgend jaar dus een Virtual Reality versie bijkomen.