Het leven van een loketbeambte zal bij de meeste mensen niet direct voor een 'oh wat spannend' gevoel zorgen. Toch laat Papers, Please zien dat een simpel concept als het controleren van paspoorten wel degelijk een hilarische (of juist doodserieuze) klus is.

In het spel speel je namelijk een klerk die mensen wel of niet een land binnenlaat. Afhankelijk van jouw beslissingen blijft het rustig of barst de hel los, dus er rust een behoorlijke verantwoordelijkheid op jouw schouders. Want als je het verprutst vlieg je zelf het land uit (of de cel in).

Papers Please PS Vita versie komt morgen uit

Zo'n vier jaar geleden kwam de titel uit voor de PC en was een daverend succes. De vraag was alleen of het bij een succes op enkel de PC bleef of dat er ook uitstapjes gemaakt zouden worden naar andere consoles. In 2014 ging het gerucht dat er werd nagedacht over een PS Vita versie, omdat het een simpel spel betrof dat leuk zou zijn voor onderweg. En daarna bleef het akelig stil.

Tot dit weekend, toen Lucas Pope, de bedenker van het spel, een afbeelding tweette met een PS Vita waarop het hoofdmenu van Papers, Please te zien is. Als tekst stond er enkel '12/12' bij, wat zowel op de Amerikaanse als Europese kalender betekent dat de game morgen uitkomt.