Destiny 2 Curse of Osiris bood fanatieke Destiny 2 spelers hogere level en light capshebben. Dat was eerst 20 (voor de normale levels) en 305 (voor light levels), maar is nu opgeschroefd naar 25 en 335. En daar ligt het probleem.

Want ook het minimum vereiste light level voor de Prestige Nightfall is daarmee verhoogd. Je moet nu minimaal level 330 zijn in plaats van het eerder gevraagde niveau van 300. Ook de Heroic Strikes en Prestige Raids vereisen nu bezit van de DLC, terwijl dat eerst niet nodig was.

Niet beschikbare Destiny 2 content is geen zeldzaamheid

Dat sommige van de originele Destiny 2 content niet beschikbaar is, is geen zeldzaamheid. In de eerste Destiny waren sommige zaken uit de reguliere game ook opeens niet speelbaar meer naarmate er meer DLC uitkwam. Zo was het niet mogelijk om een bepaalde Crucible modus uit het origineel te doen zonder daarvoor een expansie te hebben gekocht.

Reddit is inmiddels losgebarsten over het onderwerp en één gebruiker heeft het zelfs voor elkaar gekregen om zijn game weer in te leveren en terugbetaald te krijgen. Vanuit Bungie, de ontwikkelaar van Destiny 2, is er nog geen reactie gekomen.

Destiny 2 kwam is sinds september verkrijgbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. De PC versie kwam in oktober. De DLC, Curse of Osiris, is sinds 5 december te spelen.