Steam Bitcoin betalingen niet langer mogelijk

In een blog op de website geeft Valve uitgebreid uitleg. “We zien de afgelopen maanden een stijging van de volatiliteit van Bitcoin en de transactiekosten voor de koper. Zij zijn nu bijvoorbeeld zo’n 20 dollar kwijt voor een transactie vergeleken met 20 cent toen we begonnen met Bitcoin als betaalmiddel.” Daarnaast geeft het bedrijf aan hier geen verdere controle over te hebben en het niet eerlijk te vinden dat games kopen daardoor heel duur wordt.

Een ander probleem kan ontstaan wanneer de waarde van Bitcoin omlaag schiet. In de blog geeft Valve aan dat het cryptogeld binnen korte tijd van waarde kan veranderen en daarmee ook de hoeveelheid Bitcoin die nodig is om transacties te voltooien, mocht deze niet binnen die korte tijd plaatsvinden.

Volatiliteit grootste probleem voor Steam Bitcoin betalingen

Bitcoin is momenteel veel in het nieuws vanwege de enorme stijgingen in waarde. Wanneer de prijs van een valuta continu omhoog en omlaag beweegt, spreekt men van beweeglijkheid. De volatiliteit is de mate waarin dit gebeurt.

Valve geeft aan met Steam eventueel later weer Bitcoins te overwegen als betaalmiddel, maar sluit de optie voor nu in ieder geval uit. Ook kijkt het team naar oplossingen voor Steamgebruikers die hier al problemen mee hebben.