Nieuwe Acer Chromebox in de pijplijn voor 2018
Foto: Carlos Luna

De Chromebox is in feite een miniatuur computer waar je meerdere beeldschermen en muis en toetsenbord aan kan sluiten. Ideaal voor mensen met weinig ruimte of die op verschillende locaties werken. Het apparaat kan je bij wijze van in je broekzak mee naar huis nemen na een lange werkdag. De laatste jaren wordt er alleen niet echt meer omgekeken naar de Chromebox.

Tot nu, want Acer zal bezig zijn met het maken van een nieuwe Chromebox. Super veel is er nog niet over bekend, behalve dat het op een Intel Kaby Lake chip draait. Daarmee moet Acers Chromebox behoorlijk aan kracht winnen ten opzichte van eerdere toestellen.

Nieuwe Acer Chromebox komt volgend jaar uit

Het ligt in de lijn der verwachting dat Acer haar nieuwe Chromebox op de aankomende CES, het grootste technologie-evenement die van 9 tot en met 12 januari gehouden wordt, wordt onthuld. De release zou dan in hetzelfde jaar, 2018 dus, zijn.

Alhoewel de Chromeboxes draaien op Chrome OS, dat van Google is, zijn het vooral de hardware fabrikanten zoals ASUS die het product in de markt zetten. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Chromebook, die laatst in het nieuws kwam doordat Microsoft Office erop uitkwam.

Acer is niet onbekend met de Chromebox. Er zijn namelijk al wat toestellen op de markt die niet meer dan 300 euro kosten.