Al sinds de aankondiging van een gloednieuwe Star Wars trilogie gaat er van alles rond op het internet over het eventuele verhaal. Zo worden er door fans verschillende games voorgeschoteld als potentieel verhaal, denk bijvoorbeeld aan een game als Knights of the Old Republic.

Het verhaal van de nieuwe Star Wars films

Rian Johnson is ook op de hoogte van de wens van de fans en zei in een interview met Mashable het volgende:

''Oh ik hou van Knights of the Old Republic, ik speelde dat spel toen het voor het eerst uitgebracht werd en ik zat echt zo van: 'wauw, dit is echt geweldig.' Ja, het is een fantastische game en ik begrijp dat mensen dat verhaal vertaald willen zien worden naar een film. Mensen kiezen altijd voor iets dat ze bekend voorkomt. Maar voor mij is het leuk dat we ons kunnen afvragen welke nieuwe dingen we gaan zien en welke nieuwe verhalen we kunnen gaan vertellen.''

We gaan dus naar een gehele andere uithoek van het universum dat we nog nooit hebben ontdekt. De nieuwe trilogie is dan ook nog steeds heel ver weg en niemand weet nog echt wat we kunnen verwachten. Het nieuwste deel in de Star Wars franchise, The Last Jedi, is vanaf 13 december te zien in de bioscoop.