Volgens de topman van EA hebben consoles in nog lengte van jaren een disc drive, waarin je de discjes in moet doen om games te kunnen spelen. Ondanks dat ziet Jorgensen, die wel vaker de nodige uitspraken doet. wel veel voordelen in het kopen van digitale games, wat dan de enige optie is als fysieke games niet meer bestaan.

"Als er niet langer meer een winkel om de hoek is, dan is het voor consumenten makkelijker om games gewoon digitaal te kopen"

Ook vindt Jorgensen het een voordeel dat je games digitaal kunt preloaden. Dat houdt in dat je via de PlayStation Store, Xbox Store of Steam een game digitaal pre-ordert en hem gelijk kunt installeren. Je moet dan wel wachten tot de dag van release totdat je de game kunt spelen, maar dat kun je op die dag dan wel gelijk doen.

Xbox One zou als eerste console game discs vaarwel zeggen

Dat Blake Jorgensen nu zegt dat game discs nog wel een tijdje blijven bestaan is opvallend. Er zijn namelijk verschillende geluiden over een toekomst zonder discs. Zo zei Phil Spencer, baas van Xbox, in 2014 tegenover het Official Xbox Magazine dat Microsoft overwoog om de Xbox One discvrij te maken. Dat dat uiteindelijk niet gebeurde had enerzijds te maken met de negativiteit rondom de Xbox in 2013 en de nadelen die een discloze console zou opleveren.

Goed nieuws dus voor verzamelaars onder ons, want je kunt de komende jaren gewoon nog fysieke games kopen.