Spotify Wrapped laat je jouw luistergedrag zien

Aan het einde van elk jaar kun je op Spotify zien welke nummers, artiesten en genres je het meest beluisterd hebt. Dat is dit jaar niet anders, want de muziek streamingdienst heeft Spotify Wrapped in het leven geroepen. Deze bevat de Year in Music lijst, de jaarlijks terugkerende playlist met je meest beluisterde nummers, en een aantal statistieken dat met jouw luistergedrag te maken heeft.

Wanneer je de statistieken wil checken, krijg je eerst te zien hoeveel minuten, nummers en genres je dit jaar geluisterd hebt. Daarna krijg je een vijftal artiesten te zien waarbij jij moet raden naar wie je het vaakst geluisterd hebt. Datzelfde gebeurt ook bij de nummers en genres, waarna de eindbalans wordt opgemaakt. Dat is een klein overzichtje waarin jouw top vijf geluisterde artiesten en nummers staan die je kunt delen op Facebook.

Spotify Wrapped laat ook algemene statistieken zien

Naast de wat persoonlijkere overzichten, geeft Spotify ook een inkijkje in de algemene statistieken. Zo was Ed Sheeran wereldwijd de meest gestreamde artiest en was het nummer Despacito één van de meest gestreamde liedjes. In Nederland deden Lil Kleine, die we een tijdje terug nog geïnterviewd hebben, en Boef het erg goed op Spotify.

Je kunt jouw jaar in muziek zien op de speciale Wrapped site of via de Spotify app voor desktop. Het concurrende Apple Music, die we een tijdje geleden nog tegenover Spotify zette, heeft nog niet een soortgelijke dienst.