Acteurs en actrices uit oude en nieuwe Star Wars films zijn op zaterdag 16 december, de dag dat de beurs gehouden wordt, te vinden in de Jaarbeurs. Onder meer Jeremy Bulloch, die cultheld Boba Fett speelde in de originele trilogie, Michael Carter (Bib Fortuna), Tim Rose (Admiral Ackbar) en Brian Herring (BB-8) komen naar Nederland voor de Echo Base Charity Con,

Niet alleen acteurs vinden hun weg naar de Echo Base Charity Con, want ook mensen die achter de schermen aan de Star Wars films werken kun je tegenkomen. Een bijzonder geval is de Nederlander Justin van der Lek. Hij is een Nederlandse Star Wars fan die in 2006 naar de Verenigde Staten trok om carrière te maken in de visual effects. Nu, ruim tien jaar later, heeft Van de Lek meegewerkt aan Star Wars The Force Awakens en The Last Jedi, waar al wat trailers van te zien zijn.

Star Wars acteurs op Nederlands Star Wars walhalla

Echo Base Charity Con is een speciaal evenement voor Nederlandse Star Wars fans. Je kunt er veel Star Wars merchandise kopen, de films kijken, Star Wars acteurs ontmoeten en meedoen aan Q&A's. Voor iedere fan wat wils dus. Daarnaast heeft het evenement, dat voor het eerst sinds 2003 weer gehouden wordt, een speciaal randje. De netto-opbrengsten worden gedoneerd aan het werk wat UNICEF doet.

De Echo Base Charity Con vindt 16 december plaats in de Kinepolis Jaarbeurs in Utrecht. Kaarten zijn op de officiële site te vinden.