Het Japanse bedrijf zal inmiddels dicht bij een overeenkomst zijn met Universal Pictures en Illumination Entertainment. Laatstgenoemde studio boekte met de Minions franchise al grote successen. Met Universal ging de spellenfabrikant al eerder in zee door Nintendo onderdelen te bouwen in Universal pretparken.

Miyamoto wordt producent van nieuwe Mario film

Als we The Wall Street Journal moeten geloven wordt Shigeru Miyamoto, de bedenker van Mario, één van de producenten van de film. Dat hij dat zou worden bleek tijdens de onderhandelingen nog een hele klus, want Nintendo was er moeilijk van te overtuigen dat ze veel inspraak krijgen bij de aankomende film. Wanneer de Mario film, die al eerder gelekt was, komt en waar die precies over gaat is niet bekend. Er is vooralsnog nog geen officiële aankondiging ervan geweest.

Nu is het nog maar afwachten of de film een succes gaat worden. Het heeft de schijn tegen, aangezien de meeste gameverfilmingen, zoals Assassin's Creed en Far Cry, geen al te groot succes waren.

Update

Er zijn nieuwe ontwikkelingen gaande als het gaat om de Mario film. Tatsumi Kimishima, voorzitter en CEO van Nintendo, heeft aangegeven dat Nintendo bijna rond is met een partner voor de film, waarschijnlijk gaat het hier om het bedrijf Illumination Entertainment, dezelfde studio van de Minion en Despicable Me films. Als de deal tussen de twee bedrijven rond is zal er zo snel mogelijk een officiële aankondiging komen.