Nu wisten we dankzij vrijgegeven screenshots al het één en ander van de nieuwe spelwereld, die de originele naam "Desert" met zich meekrijgt. Wat we nog niet wisten was hoe de kaart eruit zou zien. Nu zijn de test servers, die een tijdje geleden aangekondigd én uitgesteld werden, actief waardoor spelers de bestanden in konden duiken.

En wat blijkt? Er is een kaart van de nieuwe map gevonden, die waarschijnlijk erg dicht bij de uiteindelijke versie in de buurt komt. De map wordt namelijk al in december gereleased. Doorgewinterde PUBG kunnen nu dus al tactische plannetje smeden.

Nieuwe PlayerUnknowns Battlegrounds map komt niet met update

De testservers zijn inmiddels dus live. Deze bereiden PUBG voor op de aankomende 1.0 update, waarmee de game op Steam uit Early Access gaat. Het is een langverwachte update, want spelers kunnen namelijk over hoge obstakels heen klimmen. Ideaal dus als je snel achter iemand aan moet of juist moet vluchten.

Er is geen specifieke datum voor de nieuwe 1.0 update, maar verwacht wordt dat die één dezer dagen gelanceerd wordt. Op de map moeten we iets langer wachten, want die verschijnt in december. Toevallig is dat ook de maand waarin de Xbox One versie van PlayerUnknowns Battlegrounds uitgebracht wordt. Een druk najaar wordt het dus voor de ontwikkelaars.