Sony en Disney hebben een deal gemaakt om Spider-Man in het Marvel filmuniversum te stoppen. Tom Holland speelt de iconische spinnenman, maar de rechten van het personage behoren nog steeds tot Sony. Het bedrijf is nu bezig om een eigen Spider-Man universum samen te stellen, bestaande uit verschillende vijanden en anti-helden.

Nu komt The Hollywood Reporter met het nieuws dat er een spinoff wordt ontwikkeld voor het personage van Morbius the Living Vampire. Een personage dat niet veel bekendheid heeft onder het reguliere publiek. Het schijnt dat Burk Sharpless en Matt Sazama (De Power Rangers film) verantwoordelijk waren voor het script, die nu is afgeleverd aan Sony.

Spider Man spinoff focust zich op Morbius the Living Vampire

Het verhaal van Morbius gaat over Doctor Michael Morbius, een wetenschapper met een zeldzame bloedziekte. Hij hoopt zichzelf te genezen door middel van een experiment, maar wanneer dit fout gaat verandert hij in een soort vampier. Net als vampieren heeft Morbius de lust om bloed te drinken en de scherpe tanden waar vampieren om bekend staan. Morbius heeft het meerdere malen aan de stok gehad met Spider-Man, maar is in de loop der jaren veranderd in een soort anti-held.

De Morbius film is niet de eerste Spider Man spinoff die we van Sony kunnen verwachten. Een Venom film met Tom Hardy in de hoofdrol is al in productie en een film over Black Cat & Silver Sable is ook op komst. Met de aankondiging van een Morbius film is het Spider-Man universum flink aan het uitbreiden!