Michael Condrey, medewerker bij ontwikkelaar Sledgehammer, erkent de bug en legt uit dat dit komt door een foutje bij de lancering van de game. Toen hoorden sommige spelers 2XP bonus te krijgen, maar dit gold per ongeluk voor iedereen. Toen de donderdag na release een dubbel XP weekend gestart werd, kreeg iedereen opeens onbedoeld een bonus van 3XP.

Nu is dit gisteren al uitgezet, waardoor iedereen nu gewoon de normale hoeveelheid aan ervaringspunten krijgt. De extra vergaarde punten worden overigens niet van accounts afgehaald. Die hebben volgens Condrey gewoon een gelukje gehad.

Call of Duty WW2 bugs zorgen vooral voor problemen

Alhoewel de XP bug een aangename was, zijn de meeste bugs in de nieuwe Call of Duty zeker geen pretje. Vooral op het gebied van online connectiviteit liet de game de nodige steken vallen, zelfs toen er een nieuwe patch gelanceerd werd. Om de druk op de servers te verminderen heeft Sledgehammer gisteren een aantal, al dan niet tijdelijke, veranderingen aangekondigd.

Call of Duty World War 2 is sinds 3 november verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC. In onze review waren we, ondanks de bugs, aardig positief over de game en gaven we het een 8,5.