Facebook stopt met Messenger Day

Daar stapt Facebook nu van af, want de Stories functie van Messenger wordt nu samengevoegd met die van de Facebook app zelf. Messenger Day werd al sinds de release in maart van dit jaar amper gebruikt, terwijl ook de Facebook Stories het niet goed doen. Door dit met elkaar te samenvoegen wil het sociale medium voor een betere connectie tussen de beide functies zorgen.

Messenger Day lijkt op Snapchat

Het is al enige tijd duidelijk dat Facebook gecharmeerd lijkt van het succes van Snapchat. Via die app kunnen gebruikers tijdelijke foto's en filmpjes naar elkaar sturen of gedurende 24 uur een foto beschikbaar maken (Stories) voor alle volgers. Het succes er van heeft Facebook er toe laten besluiten om dezelfde Stories functie in Facebook, Messenger en Instagram.

Facebook is er sowieso niet vies van om leentje buur te spelen bij concurrende sociale media. Zo werd eerder ook al de CV functie die we kennen van LinkedIn getest op Facebook. Benieuwd naar andere zaken die Facebook overneemt? Lees dan onze special daarover nog eens terug!