Foto: HTC

Met de lichtblauwe Vive Focus kun je jezelf onderdompelen in virtual reality zonder dat er een PC of console voor nodig is. De VR-bril is als standalone de eerste waarin je vrij rond kunt bewegen zonder dat er externe apparaten voor nodig zijn. Dit heet ook wel six degrees of freedom, waarbij je langs zes verschillende assen kunt bewegen. HTC heeft nog geen releasedatum genoemd.

Onder de ‘huid’ bevat de strak uitziende bril de krachtige Qualcomm Snapdragon 835 processorchip, die ook in smartphones zoals de Samsung Galaxy S8 zit, en een AMOLED-display met hoge resolutie. Hoe scherp de beelden zijn, weten we nog niet maar HTC beloofde dát het scherp gaat zijn. Ook is er inside-out positional tracking aanwezig,

HTC Vive Focus onthuld na Ocolus Go

Eerder onthulde Facebook ook met een standalone VR-headset te komen, genaamd Oculus Go. Heb je deze bril op, die vanaf volgend jaar te koop is, dan kun je alleen niet in six degrees of freedom bewegen. De Vive Focus zal waarschijnlijk ook een stukje duurder worden.

Hoe duur weten we nog niet, maar de voorloper van de Focus die op SteamVR draait, kortweg de HTC Vive, is nu verkrijgbaar vanaf 699 euro. Wij hebben daarop onlangs Rockstars L.A. Noire: The VR Case Files kunnen uitproberen, waarover meer in deze preview!